Oprávnenosť získať granty

Rating oprávnenosti udáva percentuálne hodnotenie vašej pripravenosti získať grant alebo dotáciu. Čím vyšší rating ste dosiahli, tým je vyššia vaša šanca získať grant.

Ako postupovať ďalej?

V prípade, že sa váš rating približuje k sto percentám, z hľadiska oprávnenosti žiadateľa spĺňate pre väčšinu grantových výziev formálne kritériá. Ďalšími dôležitými podmienkami oprávnenosti sú oprávnenosť miesta realizácie (napr. všetky kraje okrem Bratislavského) a oprávnenosť aktivít či výdavkov. Na ceste k získaniu grantu je však dôležitý váš projekt. Zásadným krokom k nemu je vypracovaný projektový nápad – teda myšlienka na aký účel chcete financie získať. Celý postup zväčša vyzerá takto:

1. Overenie oprávnenosti žiadateľa

Tento krok máte úspešne za sebou. Výsledok overenie vašej oprávnenosti vám ukázal, ako dobre ste na získanie grantu pripravený/á z hľadiska formálnych kritérií, prípadne čo treba ešte zlepšiť.

2. Projektový nápad

Následne treba premyslieť projektový zámer, ktorý chcete podporiť z grantov alebo dotácií. Na portáli Grantexpert nájdete komplexnú databázu grantov a dotácií, kde si môžete pozrieť aktuálne príležitosti. Ak chcete mať k dispozícii všetky grantové výzvy spolu s ďalšími doplnkovými službami, pridajte sa k našim predplatiteľom.

Viac o balíkoch spolupráce

3. Oprávnenosť projektu

Ak si nie ste istý/á, či môže váš nápad získať podporu z aktuálnych grantov a dotácií, naši experti vám pomôžu. Radi s vami skonzultujeme vaše projektové nápady ale aj ďalšie otázky týkajúce sa grantov a dotácií.

Chcem pomoc

4. Vypracovanie projektovej žiadosti

Ak už máte istotu, že váš projekt je pre danú výzvu oprávneným, môžete sa pustiť do vypracovania projektovej žiadosti. Radi vám s tým pomôžeme, alebo to spravíme kompletne za vás.

Napíšte nám

Všetky práva vyhradené © 2024 GrantExpert.sk